Toukokuussa kehotettiin:

"Kesän lähestyessä erilaiset juhlat ja tapahtumat alkavat olla ajankohtaisia. Valmistujaisia, häitä, rippijuhlia ja tietysti syntymäpäiviä ja lastenjuhlia. Toteuta johonkin juhlaan tai tapahtumaan kattauksessa hyödynnettävää skräpättyä materiaalia. Se voi olla mitä tahansa, mikä sopii kokonaisuuteen ja mikä voidaan laskea skräppäykseksi (valokuvia ja hieman tekstiä, koristeita, muistoja jne.). Laminoidut pöytätabletit, personoidut juomapullojen etiketit, kankaiset lautasliinat (esimerkiksi kankaalle tulostetut, tietokoneella toteutetut skräppäystyöt) tai mitä tahansa muuta keksitkin.

•  työn tulee soveltua pöytäkattaukseen tai esim. noutopöytään
•  työ tulee toteuttaa siten, että se kestää sille tarkoitetussa ympäristössä
•  toteutustavasta huolimatta työssä tulee olla skräppäyksen tunnusmerkit
•  tarinan ei tarvitse olla pitkä, mutta sellainen tulee löytyä työstä
•  toteutustapa muuten vapaa

Vaikka työn laajuutta ei tällä kertaa tarkemmin määritellä, tulee työn olla selkeästi suuritöisempi kuin normaaliin viikkohaasteeseen osallistuvan työn. Voittajatyön valintaan vaikuttavat mm. kekseliäisyys, kattaustarkoitukseen soveltuvuus, rohkeat ja erilaiset ratkaisut sekä käytännöllisyys ja kestävyys."

Tänä kesänä juhlia ei ole tiedossa, mutta syksyllä on tärkeät juhlat, Peepun ekat synttärit :) Hyvissä ajoin kun aloittaa voi sinne saada jotain kivaa valmiiksikin.. ehkä.. Pikkuisille tarjotaan ainakin maissinaksuja tästä junasta, tuut tuut!!

Ja juna toiselta puolelta:

(juu, tuosta puuttuu yks nappi, mutta ne loppui reissun päällä kesken..)

Tästä ylläolevasta kuvasta ehkä näkee, että nuo napit on vielä päällystetty kimalleliimalla ja glossyllä.

Junassa on käytetty paljonpaljonpaljon kohotarroja ja gluedotseja, ja tämä kuva yrittää tuoda esille tuota kolmeulotteisuutta:

Kaapista ei tällä kertaa löytynyt maissinaksuja, joten marengit saivat toimitttaa niiden virkaa. Kuvitelkaa siis sielunne silmin kuinka koko juna on täynnä maissinaksuja  :) 

Vaunut on leikelty mehupurkeista, joten niitä kestää kostealla pyyhkäistä sisäpuolelta. Ulkopuoli onkin sitten eri juttu, sitä ei kostealla pyyhitä :) 

Tämä oli kyllä kiva projekti tehdä ja tykkään lopputuloksesta (ja niin tykkäs isoisovanhemmatkin :) ). Ja sitten kun pääsi kokoamisvaiheeseen asti ("leiskojen tekemiseen"), nii suht nopeakin. Se vaihe soveltui oikein kivasti tuolla reissun päällä tehtäväksi projektiksi, tosin oli vähän haasteellinen kuljettaa tuo juna ehjänä kotiin.. Kiitokset Anniska vielä tähtileikkurin lainasta :) 

EDIT: Aikaa tämän projektin tekemiseen meni lähemmäs 20 tuntia, puolentoista viikon aikana. Viimeistelyt tein "urakalla" reissun päällä viikonloppuna, kun oli mahdollisuus Anniskan kanssa skräppäillä.

Materiaalit:

Kuviopaprut Scenic Route Grafton, saman sarjan tarroja ja journaling-tarroja, muovieläimet Maya Road, sekalaisia nappeja, kimalleliimaa, koholakkaliimaa tai siis glossyä, ricrac-nauhaa, eyelettien näköisiä haaraniittejä, sydän-, tähti-, ympyrä- ja neliökuvioleikkurit. Nii ja mehupurkkeja, sekä sekalaisia pahvinpaloja.