Vuoden 2010 TOP tusinaan pääsi mukaan muutama sellainen leiska, joka on jäänyt julkaisematta täällä blogissa. Joten laitetaanpa pari kuvaa ja sepustusta :) 

Tämä leiska on mun suosikkini tällä hetkellä. Tämä oli todellinen pikaleiska, n. 15 minuutin tuotos ja se syntyi jämämatskuista, joita pyöri pöydällä. Tämä leiska on suosikkini, koska sitä tehdessä oli todella hyvä fiilis, sivu syntyi kivuttomasti ja turhia murehtimatta/huolehtimatta - sellaisen fiiliksen haluan skräpätessä kokea. Lisäksi sivussa on jotain jekkua (piparireunat, sivun koko), väriä ja rempseätä meininkiä.

Olen viime kuukaudet pyrkinyt skräppäämään "rennolla otteella". Aiemmin saatoin tehdä yhtä sivua 2-4 tuntia, pyöritellä matskuja, mallata värejä, repia hiuksia asetteluja miettiessä jne. Yritin liikaa, ja yritin tehdä jokaisesta leiskasta mestariteoksen. Ja meikäläisen taidoilla se ei ole mahdollista. (Tai siis, ei kukaan onnistu joka yrittämällä, eihän?)

Suurimmat haasteet mulle oli joka kerta: 1) löytää toimiva matskuyhdistelmä (paperit, kuviot, koristeet..) 2) asettelu 3) mittasuhteet. Alkuvuodesta yritin ratkaista haasteen nro 1 siten, että aloin tilamaan Scrap-roomin pakkeja yhdessä Anniskan kanssa. Ja jep, tämä on ollut toimiva ratkaisu. Olen jonkun verran tehnyt pakkeja itsekin, ja nykyään pyrin siihen, että kun tilaan matskuja, tilaan suoraan koko "pakin", eli samantien katson papereihin sopivaa koristetta ym. Ja säilytän ne myös pakkina. Joihinkin pakkeihin olen suoraan myös laittanut kuvan mukaan - skräppäyshetken koittaessa, etsin vain fiilikseen sopivan pussukan ja rupean hommiin. Nyt kymmenessä minuutissakin ehtii saada jotain aikaan, ennen kymmenessä minuutissa olisin EHKÄ valinnut kuvaan sopivat paperit. EHKÄ.

Sitten päätin, että jokaisen työn EI tosiaankaan tarvitse olla mestariteos. Se, että skräppäys rentouttaa ja tuntuu hyvältä on se pääjuttu ja sitten kun siinä sivussa saa tallennettua muutaman muiston kirjoihin ja kansiin, on se toinen juttu. Jos sivu onnistuu, niin se onnistuu ja jos ei onnistu niin ei onnistu. Päätin, että testaan (omasta mielestäni) ihmeellisiä väriyhdistelmiä, asetteluja ja mittasuhteita ja toivottavasti sitä kautta oivallan aina siellä täällä jotain siitä, mikä toimii ja mikä ei. Ja hei, tämä on toiminut! Skräppäys on ollut vielä kivempaa kuin ennen ja sivuja on syntynyt nopeammin. Ja on mukana muutama loistotyökin :) (Toki mukana on mitä ihmeellisempiä sivujakin, mutta mitä sitten..) Ylläoleva leiska on niitä "uuden rennon skräppäystavan" ensimmäisiä tuotoksia.

Ja tässä alla yksi toinen.

Tässä olen käyttänyt Scrap-roomin pakkia, aakkoset ja journaling-lappu on omista varastoista. Pohjois-Norjan reissultani tallentelin suosikkikuvani, ja tämä sivu oli kanssa sarjassamme "tuskaton tuotos" :) Ja tykkään. Simppeli, ei hirveästi koristeita, mutta silti siinä on omaan silmään sitä jotain.

Tätä leiskaa ei sitten ollutkaan ihan niin rento tehdä :) Muistaakseni tässä on käytetty apuna pagemaps - luonnosta, mutta minkä kuukauden, niin ei hajuakaan.. Tätä piti kyllä jonkin aikaa pyöritellä, mutta sainpahan lopulta valmiiksi ja olen lopputulokseen tyytyväinen. Scrap-roomin pakista paperit, omista varastoista aakkoset, journaling-laput, eläintarrat ja tais olla nauhatkin.

Huh tulipas meikäläiseksi pitkä postaus :)