Peepun puu syntyi Inspiksen helmikuun haasteeseen. Pohjalla 40x40 cm taulupohja. Kuvat ja kuvien alla olevat tekstit ovat magneetteja eli niitä voidaan sitten Peepun kanssa siirrellä :) Piilojournaling on pikkupuskan alla .. Kiire, jotta ehdin vielä mukaan. Enemmän sepustusta lisään myöhemmin..

EDIT: No niin. En sitten tiedä täyttikö tämä haasteen kriteerit kun koko ei ole kahta 12x12 tuumasta ja ajatukset on piilossa Puppe-kirjojen kukkuu-meiningillä pikkupuskan alla jajaja.. mutta mukaan yritettiin kuitenkin :) 

Tämä työ oli kyllä niin tuskien taival. Työn valmistelut aloitin hyvissä ajoin, ajatusten tasolla. Mietin mitä teen ja miten. Matskut hankin Peepun kans reissussa ollessani (Rovaniemen Hyväriselle oli tullut paljon uusia papereita, jes). Reilu viikko sitten pääsin aloittamaan hommat. EN tosiaankaan ole mikään pro tietokoneen saatikka GIMP - kuvankäsittelyohjelman kanssa, joten jo kuvien asettelu A6 - paperille teetti ihan suunnatonta tuskaa. Parina kolmena päivänä ähelsin niiden kanssa aina iltaisin ennen kuin ne olivat jotenkin mallissaan vaaleansinisen taustan päällä kun en niitä valkoiselle taustalle saanut (Arrgh, älä edes kysy miksen!). Tekstien kanssa sama ongelma: halusin säästää magneettipaperia, ja tulostaa tekstit kuvien kanssa samalle magneettipaperiarkille -> suunnaton ähellys ja puhellus, että ne jossain muodossa arkille sai. Noh, sitten huokaistiin helpotuksesta ja alettiin tulostamaan. Kaksi eka arkkia tulostui ihan suhtkivuttomasti PAITSI huomasin, että toisen arkin tulostuksessa olin unohtanut reuna-asetukset muuttaa ja kuvat olivat keskenään ihan erikokoiset! Ei kun toinen arkki tulostumaan uusiksi. Ja sehän p**le ei sitten enää onnistunut millään. Kaksi tuntia yritin tulostaa (samalla työstin jo puuta eteenpäin) ja aina paperijumi. Viisi magneettiarkkia pilattuani totesin, että mennään sit pentele erikokoisilla kuvilla. Se siitä paperin säästämisestä.

Sitten aloin leikkelemään kuvia arkilta. No eihän magneettipaprua raaski paperileikkurilla leikata, joten sakset kehiin. Ja arvatkaa löytyikö niitä! Vain sellaiset pikkukiprut, joilla ei meikän taidoilla todellakaan tehdä suoraa leikkausjälkeä! Hammasta purren vinoilla reunoilla eteenpäin..

Oli leimaamisen aika. leimasin nuo pöllöt ja "puin" ne eri kuviopapereista. Pöljä leikkasin ne jo tässä vaiheessa irti ja sitten sain kuningasidean, että laitan niiden päälle Glossya, ja ei kun pursottamaan. Tuloshan näytti hyvältä siihen asti, että liima alkoi kuivumaan ja pöllöt kupristumaan. Hiphip hurrei. Siinä vaiheessa totesin, että jatketaanpa seuraavana päivänä.

No sitten oli taulun kokoamisen aika. Liimaa kehiin, kun ei teippi canvaasissa pysynyt. Fiksuna ajattelin, että Art Medium (tai vastaava lakkanakin toimiva sydeemi) olisi ihan jees ratkaisu. No ei ollut, papru ei tarttunut kuin paikka paikoin kiinni. Sinnikkäästi kuitenkin päätin, et näillä mennään, ei ollut muuta liimaa saatavilla ja kaupat jo kiinni. Sivelin liimaa lopulle kankaalle, lätäsin taustapaperit siihen ja painon alle, jotta papru ei kupristelisi. Eihän se mitään auttanut, paperi on kuin järven aallot! Siinä vaiheessa teki kyllä mieli heittää kirves kaivoon. Mut päätin sit kuitenkin lätkiä työn loppuun. Ja valmista tuli :)

Kuvauksen aika. Kamera löytyi helposti. Mutta jokin etiäinen takaraivossa kehotti tarkistamaan, et onhan kameran piuha tallessa, jotta saan kuvat siirrettyä koneelle. Eipä ollut. Ei löytynyt ei mistään. Toinen (vanha) kamera kehiin. Siihen löytyi piuha, jes! Ei kun kuvaamaan. Yksi kuva ja kamera pimeni, patterit loppui. Äkkiä toisesta kamerasta patterit, tässä vaiheessa alkoi olemaan jo oikeesti kiire. Yksi kuva ja taas pimeni. Nekin loppui. Juoksu jalkaa itkuhälyttimen pattereita irroittamaan. Ja jotta ei liian helpolla pääsis, Peepu päätti tässä vaiheessa herätä ja vaatia lisää mammaa.. Tankkaustauon jälkeen äkkiä kaksi kuvaa lisää, koneelle ja kuvat nettiin. Onneksi kuvat onnistuivat joten kuten! Ja ajoissa ehdin, jäi vissiin 4 minuuttia vielä aikaa :)

Kaikista huvittavinta tässähän olis nyt se, että A) magneettikuvat eivät pysyisi taulussa paikallaan kun se on pystyssä (EI, en uskalla vielä kokeilla) ja B) työ ei voisikaan osallistua haasteeseen.

Nooh, Peepun puu on nyt valmis ja huomenna uskallan sen ehkä paikalleen virittää. Ehkä. Tällä menolla murjaisen sormen mustaksi naulaillessani.

Jotain hyvääkin tästä työstä seurasi: löysin kauan kadoksissa olleen magneettiteippirullani ja ihastuin, suorastaan rakastuin, Bo Bunny:n papereihin. Tätä rakkaussuhdetta täytynee syventää vielä, joten tietääkö joku, myydäänkö Bo Bunnyn papruja suomalaisissa verkkokaupoissa lehtiöinä??? Intohimona skräppäys - tapahtuman joudun tänä vuonna jättämään väliin, lohdutuksesi ajattelin tuhlata viimeisetkin pennoset skräppäystarvikkeisiin..

Tämä blogi hiljenee luultavasti hetkeksi, tämä työ vei kaikki mehut ja siirryn toviksi ompeluhommiin..