Kesäloman aikana ollaan Peepulin kanssa oltu reissun päällä jonkin verran ja matkaviihdykkeeksi piti keksiä Etsi ja löydä - kirjasen lisäksi muutakin. Jälleen ideat löytyivät lilla a:n blogista: etsi ja löydä - pullo sekä marmorikuula-peli.

Etsi ja löydä - pulloja tein kaksi erilaista. Ensimmäisen tein tyhjään limsapulloon. Sitten seuraavana päivänä bongasin kaupasta muovisen smoothie-pullon, kooltaan n. 0,3 dl, ja sehän piti ostaa, jotta saatiin matkaversio :D Pullo on loistavan kokoinen, mahtuu juuri Peepulin matkalaukkuun. Sisälle piilotettiin Peepulin kanssa riisin sekaan muovisia ja puisia eläimiä, helmiä, kolikon, avaimet, lukon, tulitikun etc. Testattu ja hyväksi havaittu :)

Marmorikuula - pelissä on tarkoitus pujotella "labyrinttiä" pitkin helmi pisteestä a pisteeseen b. Tämäkin on tosi helppo tehdä! Itse ompelin ensin lähtö-ja päätepisteen, sitten pussukan saumat, iso helmi sisälle ja kääntöaukko umpeen. Päälle ommella hurautin labyrintin ja valmis. Vielä ei Peepuli ihan kunnolla huomannut pelin ideaa, mutta muuten peliä kyllä oli kiva pyöritellä käsissä. Tämänkin tekemiseen pikku mies osallistui, istui polvella ja pärräsi ja pörisi, kun minä ompelin :)

Sitten tein vielä muutamia väritettäviä lorukortteja mukaan. Laiska kun olin, niin yhdistin värityskuvat ja lorukortit. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla :D Värityskuvat ja suurimman osan loruista etsin netistä, jotta tulisi uusiakin loruja vanhojen rinnalle.

Vielä on Lontoon reissu edessä elokuun puolessa välissä ja lentokoneeseen tarvitsisi jotain ohjelmanumerota takataskuun.. Vinkkejä otetaan vastaan!