Monena vuonna olen sinne ajatellut mennä. Joka vuosi on ollut jotain, että sinne asti ei ole ehtinyt. Tänä vuonna päätin ottaa vahingon takaisin..

Kyseessä on Kuusamo Nature Photo - luontovalokuvatapahtuma. Tapahtumassa on "runsaasti luontokuvaukseen liittyvää ohjelmaa, näyttelyitä, esityksiä, konsertteja sekä valokuvauskilpailu".

Tänä vuonna otin vahingon takaisin korkojen kera ja vierailin tapahtumassa neljä kertaa :) 

Ensin roudasin siippani perjantai-iltana luontokuvakonserttiin. Musiikista vastasi Tuomari Nurmio ja taustalla pyöri valokuvaaja Tatu Kososen luontokuvia. Kuvaaja ei ollut entuudestaan tuttu, mutta nettisivuilla kerrottiin, että hän kuvaa pääasiassa mustavalkokuvia. Olikin yllätys, että esityksen kuvat olivat värikuvia. Ja kuvien laatu oli ehkä hienoinen pettymys. Siippa totesikin jossain välissä, että "meillähän on ihan samanlaisia kuvia koneella". Noh, ehkei kuitenkaan :) Kososen kuvien joukossa oli kuitenkin muutamia todellisia helmiä ja joukossa oli yksi mustavalkokuva, joka oli kertakaikkisen upea. Jäikin vaivaamaan, kuinka hieno esitys olisi ollut, jos kaikki kuvat olisivat olleet niitä mustavalkokuvia.. Odotin ehkä myös enemmän "keskustelua" kuvien ja musiikin välillä. Nyt jäi ainakin itselle epäselväksi, olivatko kuvaaja ja muusikko olleet ennen esitystä yhteyksissä vai oliko kumpikin tehnyt oman esityksensä itsenäisesti. Mutta kokonaisuutena hieno kokemus ja ensi vuonna menen kyllä luontokuvakonserttiin uudelleen, jos vain aikataulut natsaa.

 

Lauantaina olikin valokuvanäyttelyiden vuoro. Aamusta hypättiin pyörien selkään, mie, Peepuli, ystäväni ja hänen lapsensa, ja hurautettiin Kuusamotalolle. Kierrettiin esillä olleet valokuvanäyttelyt. Päänäyttelynä oli tänä vuonna

Joe Zammit Lucia - Expression, Personality, Emotion
 
 
Joe Zammit Lucia: See No Evil, Howler Monkeys
 
"Ihmisen ja eläimen perimmäisen suhteen muuttaminen on valokuvataiteilija Dr Joe Zammit-Lucian tavoitteena hänen upeassa näyttelyssään Expression, Personality, Emotion.
Näyttelyssään Zammit-Lucian rinnastaa vahvoja eläinmuotokuvia valikoimaan runoutta ja kaunokirjallisia tekstejä eläimistä ja ihmisten vuorovaikutuksesta. Näyttely johdattaa katsojan emotionaaliselle matkalle ihmisen ristiriitaisen käyttäytymisen ja ajattelemattomuuden haavoittavasta vaikutuksesta eläimiin ja niiden elämään.
 
Näyttely on ollut esillä Yhdistyneiden Kansakuntien päämajassa New Yorkissa, National Museum of Natural History Pariisissa ja YK Palais des Nations Genevessä,  sekä Edinburghissa. Näyttely on tehty yhteistyönä taiteilijan ja IUCN - Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto kanssa (www.iucn.org)" (teksti lainattu Kuusamo Nature Photon sivuilta)

VAU! Kuvat olivat todella mahtavia! Ja puhuttelevia!  On hankala sanoin kuvailla, kuinka hienoja kuvat olivat, joten käykääpä kurkkaamassa valokuvaajan omilla sivuilla. Peepulikin tykkäsi katsella kuvia yllättävän kauan!

 

Lauantaina osallistuin myös yhdelle luennolle

Greg du Toit, Etelä-Afrikka
Spots and Fangs – Photographing Leopards in the African Wilderness

(www.gregdutoit.com)

Luennon aiheena oli hänen neljä vuotta kestänyt projektinsa, Spots and Fangs, jossa hän on kuvannut Afrikan leopardeja heidän omassa elinympäristössään. Hän kertoili mikä on ollut projektin tarkoitus ja tavoite, miten se on toteutettu, millä välineillä jne. Lisäksi hän kertoi faktoja Afrikan leopardeista ja näytti mielestään parhaita otoksia. Kuvat olivat todella upeita!  Hän piti myös toisen luennon sunnuntaina, Leijonien kuvauksesta, mutta sinne en päässyt.

 

Sunnuntaina käytiin vielä toisen kerran katsomassa näyttelyitä ja vahingossa mukaan tarttui myös valokuvatulostin. EPSON Stylus Photo PX720WD. Mun uusi lelu :) Olen kyllä tosi tyytyväinen tulosteiden laatuun.. Tosin pienen pieni juttu on vielä hienosäädössä, langattomuus ei toimi..

(ajastettu postaus)