Kesäsateet on (normaalisti) oikein kivoja, jos on jotain, minkä alle suojautua. Ennen kesälomareissuja muistin kaapissa majailevat kestovaippakankaiden loput ja kaivoin ne esiin. Mielessä oli sadeviitta reissuille mukaan. Teimme anopin kanssa testikappaleen kertakäyttölakanasta, jotta nähtiin, riittääkö kangaspala viitaksi asti.. Testi toimi tosi hyvin, kun pieni mies ei suostunut laittamaan testiviittaa ollenkaan päälle :) Riskillä sitten tehtiin jonninlainen, jostakin paidasta kopioitiin hupun kaava ja sitten ompelin sursursur ja viitasta tuli ihan passeli!

Ensimmäiset kesälomareissut viitta kulki mukana ilman, että tarvitsi edes päällä käyttää (eikä pieni mies halunnut testatakaan), sitten tuli vesisade kotona ollessa ja jes, jo viitta kelpasi! Käsien kohdalla saisi mittaa olla hitusen enemmän, mutta hyvin toimi ne muutamat kerrat kun tarve oli :) (Norsut marssii ylös ja alas, koska kangaspala oli sen verran kapea, ettei toisin päin onnistunut.)

Leiskan materiaalit omista varastoista (kerrankin omista, eikä pakeista!): American Craftsin kumpparipaperi, Basic Greyn "kraft"-paperi, Sassafras Lassin tarroja.

Kohta sitä pitääkin tuhlata Sassafras Lassin matskuja ihan urakalla, koska sorruin ja tilasin nämä. Peepuli sanoisi tähän "äiti, TUHMA!"